Индикатор надёжности

Подсказка: Рекомендуется задать пароль длиной не менее двенадцати символов. Чтобы сделать его надёжнее, используйте буквы верхнего и нижнего регистра, числа и символы наподобие ! " ? $ % ^ & ).

Внесено зміни до статті 73 КЗпП, якими запроваджено новий святковий день 28 липня — День Української Державності

9 червня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня — Дня Української Державності» від 31.05.2022  № 2295-ІХ. Цим Законом внесено доповнення до частини першої статті 73 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП), яким запроваджено новий святковий день 28 липня — День Української Державності, який будемо відмічати вже цього року.

Таким чином, тепер згідно зі статтею 73 КЗпП в України 12 святкових і неробочих днів:

1 січня — Новий рік

7 січня і 25 грудня — Різдво Христове

8 березня — Міжнародний жіночий день

1 травня — День праці

9 травня — День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День перемоги)

28 червня — День Конституції України

28 липня — День Української Державності

24 серпня — День незалежності України

14 жовтня — День захисників і захисниць України

один день (неділя) — Пасха (Великдень)

один день (неділя) — Трійця.

Водночас відповідно до частини 6 статті 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX, який набрав чинності 24 березня 2022 року, у період дії воєнного стану не застосовуються норми статті 73 КЗпП (святкові і неробочі дні).

Таким чином, у сфері дії законодавства про працю з 24 березня 2022 року і до скасування воєнного стану святкові та неробочі дні відсутні. Тому в цей період на святкові та неробочі дні, встановлені статтею 73 КЗпП, щорічні відпустки та соціальна додаткова відпустка працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину – особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, не продовжуються, і ці дні не виключаються з розрахункового періоду при обчисленні середньої заробітної плати для нарахування відпускних чи грошової компенсації за невикористані дні вказаних відпусток.


Вам також може бути цікаво

З 04 квітня 2024 року призивний вік знижено з 27 до 25 років
Внесено зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини
З 1 квітня 2024 року збільшився розмір мінімальної заробітної плати
Затверджено новий Порядок призначення та здійснення страхових виплат за страхуванням від нещасного випадку на виробництві
З 1 березня 2024 року діє новий стандарт діловодства ДСТУ 2732:2023
Внесено зміни до Податкового кодексу України, якими скасовано штраф за помилкове зазначення у платіжках бюджетного рахунку та введено нові податкові норми