Индикатор надёжности

Подсказка: Рекомендуется задать пароль длиной не менее двенадцати символов. Чтобы сделать его надёжнее, используйте буквы верхнего и нижнего регистра, числа и символы наподобие ! " ? $ % ^ & ).

З 01 січня 2022 року введено нові рахунки для сплати податків, зборів, обов’язкових платежів

У зв’язку з початком нового бюджетного року з 01 січня 2022 року Державною казначейською службою України відкриті нові бюджетні рахунки для сплати податків (зборів, обов’язкових платежів) до бюджетів всіх рівнів.

Реквізити нових рахунків для сплати податків (зборів, обов’язкових платежів), які діють з 01 січня 2022 року, у розрізі областей, м. Києва та міжрегіональних управлінь ДПС по роботі з великими платниками податків опубліковано на сайті Державної податкової служби України, а також реквізити нових рахунків можна знайти на сайті Державної казначейської служби України.

Кошти, сплачені з 01 січня 2022 року на старі рахунки по зарахуванню податків (зборів, обов’язкових платежів) до державного та місцевих бюджетів, не будуть зараховуватись, а повертатимуться на рахунки, з яких була здійснена сплата.

Зауважимо, що при сплаті податків (зборів, обов’язкових платежів) у реквізиті «Призначення платежу» платіжного документа обов’язково зазначаються:

— юридичними особами — код ЄДРПОУ (завжди має 8 цифр);

— фізичними особами — реєстраційний номер облікової картки платника податків (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний територіальний орган ДПС і мають відмітку у паспорті або запис про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків в електронному безконтактному носії).

Механізм заповнення поля «Призначення платежу» платіжного документа визначено у Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на небюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок, затвердженому наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666 (із змінами та доповненнями).

Рахунки для сплати єдиного соціального внеску з 01 січня 2022 року не змінилися.


Вам також може бути цікаво

З 04 квітня 2024 року призивний вік знижено з 27 до 25 років
Внесено зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини
З 1 квітня 2024 року збільшився розмір мінімальної заробітної плати
Затверджено новий Порядок призначення та здійснення страхових виплат за страхуванням від нещасного випадку на виробництві
З 1 березня 2024 року діє новий стандарт діловодства ДСТУ 2732:2023
Внесено зміни до Податкового кодексу України, якими скасовано штраф за помилкове зазначення у платіжках бюджетного рахунку та введено нові податкові норми