Індикатор надійності

Підказка: Пароль повинен мати щонайменше 12 символів. Щоб зробити його сильнішим, використовуйте великі та маленькі букви, цифри, та спеціальні символи.

Мінекономіки внесло зміни до додатків до акта проведення заходу державного нагляду (контролю) у сфері праці

02 серпня 2024 року набрав чинності наказ Міністерства економіки України «Про затвердження Змін до додатків до Акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання вимог законодавства у сферах охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, праці, зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю, здійснення державного гірничого нагляду» від 20.06.2024 № 15145.

Цим документом внесено зміни до додатків до форми Акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання вимог законодавства у сферах охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, праці, зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю, здійснення державного гірничого нагляду (далі — Акт перевірки), затвердженого наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 27.10.2020 № 2161.

Зміни до форми Акта перевірки обумовлені набуттям чинності законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню)» від 16.11.2022 № 2759-IX, «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 21.09.2022 № 2620-IX, «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав трудових мігрантів та боротьби з шахрайством у працевлаштуванні за кордоном» від 20.03.2023 № 2982-IX.

Зміни внесено до додатків 3, 4, 5, 7 до Акта перевірки. Зокрема, уточнено переліки питань щодо проведення заходу державного нагляду (контролю):

  • з питань виявлення неоформлених трудових відносин;
  • щодо додержання суб’єктом господарювання (об’єктом відвідування) вимог законодавства про працю;
  • щодо додержання вимог законодавства про зайнятість населення, зайнятість та працевлаштування осіб зінвалідністю;
  • щодо додержання вимог законодавства про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану, з питань виявлення неоформлених трудових відносин та законності припинення трудових договорів.

Вам також може бути цікаво

Внесено зміни до Порядку оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами
Оновлено форму повідомлення про прийняття працівника на роботу
Набрав чинності Закон України, яким врегульовано працю домашніх працівників
Воєнний стан і мобілізацію продовжено ще на 90 днів до 10 листопада 2024 року
Кабмін удосконалив механізм нарахування заробітної плати працівникам, працюючим на територіях активних бойових дій
Внесено зміни до форми припису про усунення суб’єктом господарювання порушень вимог законодавства у сфері пенсійного страхування