Індикатор надійності

Підказка: Пароль повинен мати щонайменше 12 символів. Щоб зробити його сильнішим, використовуйте великі та маленькі букви, цифри, та спеціальні символи.

Кабмін продовжив на три місяці строк дії відстрочок від мобілізації для заброньованих працівників

06 червня 2024 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 7 травня 2024 р. № 516» від 04.06.2024 № 642. Цією постановою внесено зміну до постанови Кабінету Міністрів України «Про продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації» від 07.05.2024 № 516 (далі — Постанова № 516), в постановляючій частині якої слова «один місяць» замінено словами «три місяці».

Таким чином, тепер згідно з Постановою № 516 строки дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним відповідними рішеннями Міністерства економіки згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час» від 27.01.2023 № 76 (далі — Постанова № 76), які не закінчилися на день прийняття цієї постанови (тобто на 07.05.2024), продовжуються автоматично на три місяці.

Нагадаємо, що первісно з 11 травня 2024 року Постановою № 516 було встановлено, що строки дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним відповідними рішеннями Міністерства економіки згідно із Постановою № 76, які не закінчилися на день прийняття Постанови № 516, продовжуються автоматично на один місяць.

Як ми вже повідомляли, Міністерство економіки України в листі від 14.05.2024 № 2704-20/35460-03 зазначило, що Постановою № 516 не передбачено прийняття Міністерством економіки додаткових рішень щодо продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, які не закінчилися станом на 07.05.2024 (тобто не потрібно додаткових наказів Міністерства економіки про продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації).

Враховуючи вищевикладене, тепер якщо строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, наданої військовозобов’язаним рішенням Міністерства економіки, закінчується, наприклад, 17.05.2024, то строк її дії автоматично продовжується на три місяці до 17.08.2024.

«Рішення ухвалене з метою забезпечення стабільної роботи виробництв, які працюють на потреби оборони, критично важливих для економіки підприємств. Воно дозволить бізнесу зберегти кваліфіковані кадри на виробництвах, планувати роботу та ефективно працювати над виконанням оборонних замовлень чи забезпеченням життєдіяльності населення», — повідомив заступник Міністра економіки Ігор Фоменко. Також він зазначив, що Міністерство економіки не припиняє оформлення наказів про бронювання військовозобов’язаних, які не мали відстрочки станом на 7 травня. Бронювання таких військовозобов’язаних відбувається відповідно до чинного законодавства. Наразі також триває робота над оновленням та удосконаленням бронювання. Зокрема, Уряд працює над діджиталізацією механізмів, запровадженням збалансованої системи бронювання, яка враховувала б наявні безпекові виклики та одночасно забезпечувала стабільне функціонування економіки.


Вам також може бути цікаво

Оновлено форму повідомлення про прийняття працівника на роботу
Набрав чинності Закон України, яким врегульовано працю домашніх працівників
Воєнний стан і мобілізацію продовжено ще на 90 днів до 10 листопада 2024 року
Мінекономіки внесло зміни до додатків до акта проведення заходу державного нагляду (контролю) у сфері праці
Кабмін удосконалив механізм нарахування заробітної плати працівникам, працюючим на територіях активних бойових дій
Внесено зміни до форми припису про усунення суб’єктом господарювання порушень вимог законодавства у сфері пенсійного страхування