Індикатор надійності

Підказка: Пароль повинен мати щонайменше 12 символів. Щоб зробити його сильнішим, використовуйте великі та маленькі букви, цифри, та спеціальні символи.

Кабмін встановив відповідальність для держслужбовців, які перебувають в робочий час поза межами робочого місця в Україні або за кордоном

14 квітня 2022 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання організації роботи державних службовців та працівників державних органів у період воєнного стану» від 12.04.2022 № 440 (далі — Постанова № 440), крім пункту 3 цієї Постанови, який набирає чинності з 25 квітня 2022 року.

Пунктом 1 Постанови № 440 встановлено, що у період воєнного стану для державних службовців та працівників державного органу, які перебувають на території України, за рішенням керівника державної служби в державному органі може запроваджуватися дистанційна робота у разі наявності організаційних і технічних можливостей для виконання їх посадових обов’язків.

Робота державних службовців та працівників державного органу за межами України допускається лише у разі службового відрядження, оформленого в установленому порядку (п. 2 Постанови № 440).

Пунктом 3 Постанови № 440, який набирає чинності з 25 квітня 2022 року, визначено, що у разі перебування державного службовця або працівника державного органу в робочий час в Україні поза межами робочого місця без рішення керівника державної служби, зазначеного в пункті 1 цієї Постанови, або за кордоном, крім перебування у службовому відрядженні, оформленому в установленому порядку, до них може бути застосоване дисциплінарне стягнення відповідно до закону.

У зв’язку з прийняттям Постанови № 440 скасовано наказ Національного агентства України з питань державної служби від 17.03.2022 № 20-22 «Про внесення змін до Типових правил внутрішнього трудового розпорядку», який містив норми, які відрізнялися від норм Постанови № 440.

Таким чинном, якщо державний службовець у період воєнного стану перебуває на території України, то за рішенням керівника державної служби в державному органі для нього може запроваджуватися дистанційна робота у разі наявності організаційних і технічних можливостей для виконання своїх посадових обов’язків. Якщо державний службовець з 25 квітня 2022 року не буде виходити на роботу, при цьому не перебуватиме у відрядженні в Україні або за кордоном, то до нього може бути застосоване дисциплінарне стягнення аж до звільнення з роботи за прогул, якщо, безумовно, місце роботи не перебуває на тимчасово окупованій території або в зоні бойових дій.

Наводимо текст Постанови № 440 повністю.

 

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 12 квітня 2022 р. № 440

Деякі питання організації роботи державних службовців та працівників державних органів у період воєнного стану

Відповідно до статті 60-2 Кодексу законів про працю України, статті 12-1 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» та статті 17 Закону України «Про державну службу» Кабінет Міністрів України постановляє:

  1. Установити, що у період воєнного стану для державних службовців та працівників державного органу, які перебувають на території України, за рішенням керівника державної служби в державному органі може запроваджуватися дистанційна робота у разі наявності організаційних і технічних можливостей для виконання їх посадових обов’язків.
  2. Робота державних службовців та працівників державного органу за межами України допускається лише у разі службового відрядження, оформленого в установленому порядку.
  3. У разі перебування державного службовця або працівника державного органу в робочий час в Україні поза межами робочого місця без рішення керівника державної служби, зазначеного в пункті 1 цієї постанови, або за кордоном, крім перебування у службовому відрядженні, оформленому в установленому порядку, до них може бути застосоване дисциплінарне стягнення відповідно до закону.
  4. Скасувати наказ Національного агентства України з питань державної служби від 17 березня 2022 р. № 20-22 «Про внесення змін до Типових правил внутрішнього трудового розпорядку».
  5. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім пункту 3, який набирає чинності з 25 квітня 2022 року.

Прем’єр-міністр України                                                                      Д. ШМИГАЛЬ

 


Вам також може бути цікаво

З 04 квітня 2024 року призивний вік знижено з 27 до 25 років
Внесено зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини
З 1 квітня 2024 року збільшився розмір мінімальної заробітної плати
Затверджено новий Порядок призначення та здійснення страхових виплат за страхуванням від нещасного випадку на виробництві
З 1 березня 2024 року діє новий стандарт діловодства ДСТУ 2732:2023
Внесено зміни до Податкового кодексу України, якими скасовано штраф за помилкове зазначення у платіжках бюджетного рахунку та введено нові податкові норми