Індикатор надійності

Підказка: Пароль повинен мати щонайменше 12 символів. Щоб зробити його сильнішим, використовуйте великі та маленькі букви, цифри, та спеціальні символи.

Збільшено суму добових витрат та граничну суму витрат на найм житлового приміщення при відрядженнях в межах України працівників бюджетних установ

01 січня 2022 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 р. № 98» від 23.12.2021 № 1355 (далі — Постанова № 1355). Цим документом внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» від 02.02.2011 № 98 (далі — Постанова № 98).

Так, додаток 1 до Постанови № 98, який має назву «Суми витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» викладено в новій редакції, з якої випливає, що при відрядженнях в межах України сума добових витрат становить 300 грн. (було — 60 грн.), а гранична (максимальна) сума витрат на найм житлового приміщення за добу становить 900 грн. (було — 600 грн.).

Одночасно виключено пункт 3 Постанови № 98 та додаток 2 до Постанови № 98.

Нагадаємо, що в пункті 3 Постанови № 98 було встановлено таке: для окремих категорій працівників встановлюється надбавка до затверджених сум добових витрат в іноземній валюті у розмірах згідно з додатком 2. У додатку 2 до Постанови № 98 було наведено Розміри надбавок до затверджених сум добових витрат в іноземній валюті для окремих категорій працівників, а саме для членів Уряду, державних службовців 1 рангу та дипломатичного рангу, Надзвичайного і Повноважного посла (в розмірі 50% сум добових витрат), державних службовців 2 і 3 рангу, дипломатичних рангів Надзвичайного і Повноважного посланника першого і другого класу (в розмірі 40% сум добових витрат), державних службовців 4 і 5 рангу, дипломатичних рангів радника першого і другого класу (в розмірі 30% сум добових витрат), членів делегацій, що виїжджають за кордон на міжнародні переговори, наради та для підписання міжурядових угод (в розмірі 25%), та керівників цих делегацій (в розмірі 30% сум добових витрат).

Таким чином, вищенаведені категорії державних службовців не будуть отримувати надбавку до затверджених сум добових витрат в іноземній валюті.

Також в пункті 2 Постанови № 1355 зазначено, що реалізація цієї Постанови здійснюється підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, виключно в межах коштів, передбачених у відповідних кошторисах та планах використання бюджетних коштів.

Пунктом 3 Постанови № 1355 зобов’язано керівників підприємств, установ та організацій, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, вжити заходів до мінімізації витрат на службові відрядження шляхом оптимізації кількісного складу відряджених працівників і строку їх перебування у відрядженні, зменшення витрат на оплату проїзду, наймання житла та інших витрат, пов’язаних з відрядженням, проведення зустрічей, переговорів тощо в режимі он-лайн.


Вам також може бути цікаво

З 04 квітня 2024 року призивний вік знижено з 27 до 25 років
Внесено зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини
З 1 квітня 2024 року збільшився розмір мінімальної заробітної плати
Затверджено новий Порядок призначення та здійснення страхових виплат за страхуванням від нещасного випадку на виробництві
З 1 березня 2024 року діє новий стандарт діловодства ДСТУ 2732:2023
Внесено зміни до Податкового кодексу України, якими скасовано штраф за помилкове зазначення у платіжках бюджетного рахунку та введено нові податкові норми