Індикатор надійності

Підказка: Пароль повинен мати щонайменше 12 символів. Щоб зробити його сильнішим, використовуйте великі та маленькі букви, цифри, та спеціальні символи.

Затверджено форму витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності, на підставі якого можна отримати допомогу за е-лікарняним

Правління Пенсійного фонду України прийняло постанову «Про затвердження форми витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності» від 02.05.2022 № 4-1. Цією постановою, яка набере чинності з дня її офіційного опублікування, затверджено форму витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності (далі — ЕРЛН).

Форму витягу з ЕРЛН затверджено з урахуванням положень Порядку організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 328 (далі — Порядок № 328).

Нагадаємо, що згідно з пунктом 16 Порядку № 328 інформація з ЕРЛН надається територіальними органами Пенсійного фонду України в паперовій формі як витяг з ЕРЛН.

Відповідно до пункту 18 Порядку № 328 відомості з ЕРЛН формуються за допомогою програмних засобів його ведення з обов’язковим присвоєнням індексного номера, фіксацією дати і часу їх формування у вигляді витягу.

У формі витягу з ЕРЛН зазначаються, зокрема:

– дані про застраховану особу (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, стать, РНОКПП (за наявності));

– інформація про електронний листок непрацездатності (номер, дати реєстрації, відкриття та закриття листка непрацездатності, статус, категорія медичного висновку, номер випадку непрацездатності, відмітка про закордон, відмітка про зв’язок медичного висновку із професійною діяльністю, ознака алкогольного/наркотичного сп’яніння);

– відомості про порушення режиму лікування (зокрема, дата та вид порушення режиму лікування);

– відомості про страхувальника (код ЄДРПОУ/РНОКПП; прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) та/або найменування страхувальника; ознака основного місця роботи (так/ні); номер випадку непрацездатності);

– відомості про медичний заклад, фізичну особу – підприємця, що має ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, яким сформовано медичний висновок про тимчасову непрацездатність, або орган опіки і піклування, яким внесено відомості про усиновлення (номер випадку непрацездатності, номер листка непрацездатності, номер медичного висновку, код ЄДРПОУ/РНОКПП, найменування медичного закладу та/або прізвище, ім’я, по батькові (за наявності)).

Фонд соціального страхування України (далі — ФССУ) на своєму сайті розмістив роз’яснення щодо можливості отримання допомоги за е-лікарняним на підставі витягу з ЕРЛН.

Наводимо роз’яснення ФССУ повністю.

 

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

 РОЗ’ЯСНЕННЯ

 від 28.05.2022

Допомогу за е-лікарняним тепер можна отримати на підставі витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності

Електронні лікарняні продовжують формуватися і в умовах воєнного стану, а Фонд соціального страхування України штатно здійснює їх оплату — з початку війни фінансування лікарняних і страхових виплат не призупинялось ні на день.

З травня отримати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи по вагітності та пологах українці можуть не лише на підставі оригіналу е-лікарняного, але і його витягу — відповідна постанова правління Пенсійного фонду України від 02 травня 2022 року № 4-1 «Про затвердження форми витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності» була зареєстрована в Міністерстві юстиції України 18.05.2022 за № 532/37868.

Його можна використати, наприклад, якщо роботодавець не має можливості подати заяву-розрахунок до ФССУ через бойові дії — тоді працівник може звернутись до будь-якого зручного відділення Фонду соціального страхування України для отримання виплат напряму на підставі витягу його е-лікарняного.

Витяг з Електронного реєстру листків непрацездатності формується у кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) та не потребує візиту до сервісних центрів. Однак, якщо вам потрібна паперова версія — сервісні центри ПФУ її нададуть. Також витяги е-лікарняних своїх працівників можуть зробити роботодавці.

Як отримати витяг е-лікарняного — у інфографіці.

Витяг можна завантажити у форматі PDF та передати роботодавцю для опрацювання і нарахування допомоги — Фонд соціального страхування України профінансує виплати після отримання від роботодавця заяви-розрахунку. Слідкувати за станом фінансування е-лікарняних працівники можуть онлайн у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund (необхідно орієнтуватись на дату прийняття Фондом заяви-розрахунку, саме від неї залежить строк виплати лікарняного).

 

Витяг е-лікарняного


Вам також може бути цікаво

З 04 квітня 2024 року призивний вік знижено з 27 до 25 років
Внесено зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини
З 1 квітня 2024 року збільшився розмір мінімальної заробітної плати
Затверджено новий Порядок призначення та здійснення страхових виплат за страхуванням від нещасного випадку на виробництві
З 1 березня 2024 року діє новий стандарт діловодства ДСТУ 2732:2023
Внесено зміни до Податкового кодексу України, якими скасовано штраф за помилкове зазначення у платіжках бюджетного рахунку та введено нові податкові норми